• A · 
  • B · 
  • C · 
  • D · 
  • E · 
  • F · 
  • G · 
  • H · 
  • I · 
  • J · 
  • K · 
  • L · 
  • M · 
  • N · 
  • O · 
  • P · 
  • Q · 
  • R · 
  • S · 
  • T · 
  • U · 
  • V · 
  • W · 
  • X · 
  • Y · 
  • Z · 
  • #

Betekenis - melkzuurbacterie

Definitie : melkzuurbacterie

melkzuurbacterie

melk|zuur|bac|te|rie
de -woord (vrouwelijk)


melkzuurbacterie : uitleg

Een melkzuurbacterie is een micro-organisme dat melkzuur produceert als gevolg van de fermentatie van suikers. Het wordt vaak gebruikt in het maken van zuivelproducten zoals yoghurt, kwark en kaas. Melkzuurbacteriën helpen ook bij het conserveren van voedsel door het verminderen van de pH-waarde en het produceren van antimicrobiële stoffen.

melkzuurbacterie

Type: zelfstandig naamwoord
Verkleinwoord enkelvoud: -
Verkleinwoord meervoud: -
Enkelvoud: melkzuurbacterie
Meervoud: melkzuurbacteriën

Advertenties rondom woord melkzuurbacterie